fbpx

De oorsprong van Personal Cream

 

Bert van Doorn

Natuurgeneeskundig therapeut 

Eigenaar Personal Cream

 

 

In 2012 ben ik een samenwerking aangegaan met ANIA, een gerenormeerde schoonheidsspecialiste, met als doel het produceren van huidcrèmes voor mensen met huidklachten als eczeem, psoriasis, couperose,, acne en rosacea. 

Door de ontwikkeling en gebruikmaking van zogenaamde optische- en energetische technieken, bleken we in staat om crèmes te maken die haarfijn op het individu waren afgestemd.

Ondanks dat huidklachten niet uitsluitend aan de buitenkant behandelbaar zijn, waren wij van mening dat gepersonaliseerde huidcrèmes wel een enorme verlichting bij huidklachten zouden kunnen geven.

Na meer dan 2 jaar  ervaring met deze klachtgerichte crèmes te hebben opgedaan, beseften we dat we,cosmetisch gezien, een bijzonder en uniek product in onze handen hadden.

Daarin werden we positief bevestigd door de vele reacties van de gebruikers.
Met regelmaat kregen we opmerkingen als:

 

  • hè hè eindelijk een natuurlijke gezichtscrème die mijn ogen niet irriteert
  • mijn huid is nu veel rustiger / mijn eczeem is nagenoeg weg
  • kan ik er ook een hele grote pot van krijgen?
  • het voedt mijn huid prima en voelt totaal niet vet
  • het trekt lekker snel in
  • wat ruikt de crème lekker

Crèmes voor diverse huidtypen

In 2014 hielde we ons ook nog bezig met het maken van natuurlijke crèmes voor diverse (gemengde-) huidtypen zoals een droge huid, vette huid en oudere huid.

Om onze producten nog meer te optimaliseren maakten we in die tijd veel studie van oliën en kruiden die wereldwijd worden ingezet ter verbetering van de huid. Dat leidde tot een forse uitbreiding van ons arsenaal aan werkzame stoffen.
Er werd gekozen voor ingrediënten die dus ook daadwerkelijk iets voor uw huid doen.  Nee, geen goud en kaviaar…. die drijven de prijs alleen maar op en doen verder niets!

Om echt een kwaliteitsproduct te maken gebruikten we uitsluitend oliën en kruiden van “natuurlijke oorsprong” en waar mogelijk waren deze van biologische herkomst.

Individuele cosmetische crèmes

In 2016 besloten we natuurlijke crèmes te gaan maken, die niet meer alleen waren gericht op huidklachten of huidtypen, maar kozen we voor een  individuele benadering van iedere huid.
Dat hield in dat iedere crème een persoonlijke receptuur kreeg ongeacht de huid van die persoon. Dat betekent dus dat iedere crème die we maken verschillend is van samenstelling.

Verpakking en prijs

Behalve dat we nu in staat waren om een bijzondere huidcrème te produceren, wilden we ook graag een mooie verpakking. We stuitten daarbij op chique airless dispensers in goud -en zilver-look en waren direct enthousiast.

Door een efficiënte bereiding en door goede afspraken te maken met onze toeleveranciers  zijn wij er uiteindelijk in geslaagd om een mooi product te maken met een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.