fbpx

Wat is Couperose?

Bij couperose is er sprake van een toename van zichtbare kleine bloedvaatjes in de huid, met name in het gezicht. Deze kunnen een opvallende roodverkleuring geven en je ziet het meestal op de neus en de kin.

Soms zijn er ook stervormige plekjes te zien.

Wat is de oorzaak van couperose?

Ondanks dat er voor couperose geen eenduidige verklaring lijkt te zijn, is het m.i. aanleg voor vasculaire zwakte. Dat betekent dat de wanden van bloedvaatjes kwetsbaar zijn, waardoor ze makkelijk nieuwe uitlopers vormen (angiogenese) of blijvend verwijden.

Opvallend is dat couperose ook nogal eens voorkomt bij mensen met spataderen en aambeien.

Deze symptomen kunnen eveneens duiden op een zwakte van de vaatwand.

Ook het dunner worden van de opperhuid (atrofiëring) kan de vaatjes zichtbaarder maken.

De zichtbaarheid van de bloedvaatjes kan verergeren onder invloed van grote temperatuurverschillen, waardoor ze wisselend  uitzetten of samen trekken.

Ook kan intens zonnebaden, alcohol, hete dranken of spijzen, specerijen en medicijnen (cortisonen) couperose uitlokken of doen verergeren.

Hoe couperose behandelen

De uitgezette bloedvaatjes zijn doorgaans blijvend, doch worden ter vermindering van hun aantal wel behandeld met lasertechnieken. Dit gebeurt in ziekenhuizen en schoonheidssalons.

In de natuurgeneeskunde wordt er gebruik gemaakt van kruiden die de bloedvaten versterken zoals Boekweit en Duizendblad.

Boekweit vermindert bovendien de doorlaatbaarheid van de kleine haarvaatjes. Ook biergist, vitamine C , magnesium en OPC zouden bloedvaten versterken.

Ze moeten natuurlijk maar net bij je passen.

Couperose crème

Natuurlijk is de uitwendige verzorging van uw huid bij couperose ook van groot belang.

Voor de juiste huidverzorging van couperose dient u een gezichtscrème te gebruiken die de huid niet afsluit. Minerale oliën zoals paraffine en vaseline doen dat wel en komen helaas nog veel in crèmes voor.

De huid kan niet meer transpireren en zal steeds droger worden.

Personal Cream is een bedrijf dat natuurlijke huidcrèmes ontwikkelt die worden aangepast aan de individuele huid. De crèmes zijn vrij van de hierboven genoemde stoffen en andere synthetische toevoegingen.

Bij het vaststellen van uw persoonlijke receptuur wordt rekening gehouden met huidklachten zoals acne, couperose, rosacea en eczeem.

Personal Cream maakt voor haar natuurlijke huidcrèmes gebruik van zuivere basisoliën, verzorgende etherische oliën en heilzame kruiden .  Met hun persoonsgerichte eigenschappen dragen zij bij aan het behoud en het herstel van een gezonde huid.

Door persoonlijke afstemming op de huid irriteren deze crèmes de huid nooit. Zelfs niet bij de supergevoelige huid.

Voedende basisoliën zoals bijvoorbeeld Arganolie, Macademiaolie versoepelen, verzachten en hydrateren de huid. Bovendien bevatten ze vele B en E-vitamines die zeer belangrijk zijn voor het herstel.

De etherische oliën werken heel specifiek op een klacht. Bij couperose wordt o.a. gebruik gemaakt van etherische oliën met ingrediënten die rust brengen in de huid en tevens vaatversterkend werken. Denk bijvoorbeeld aan Cipres, Roos, Kamille en Geranium

Wat betreft de kruiden valt te denken aan o.a. Aloë Vera Barbadensis, een veelzijdige alleskunner die veel in de crèmes wordt verwerkt.

Overige eigenschappen van een Personal Cream 

De crèmes van Personal Cream zijn zeer mild en leiden uiterst zelden tot irritatie.

Zelfs niet bij een supergevoelige huid.

De geuren zijn harmonieus en natuurlijk. Ondanks dat geur iets heel persoonlijk is, is het wonderbaarlijk dat deze bij een persoonlijke crème altijd in de smaak valt.

De crème is niet alleen geschikt als dagcreme, maar ook als nachtcrème.

De crème is zeer goed inzetbaar voor de huid van babies en jonge kinderen.

Hieronder kan u uw couperose creme direct te bestellenLevertijd max. 3 werkdagen